by
on
under ,
Permalink

Att fixa med huset

Det är inte alltid det är frågan om stora renoveringar utan det kan vara små saker som behöver fixas med huset. Det gäller att underhålla det hus som man köpt. Ju bättre underhåll man har desto mindre risk är det att något större händer som man måste åtgärda.

Lika väl som man gör upp en plan när man ska renovera så kan man planera för sitt underhåll. Ett hus kräver ett underhåll och vissa grejer kan vara enkla medans andra kanske kräver mer insats. Man kan kolla upp sitt avlopp genom att anlita en firma som kommer och filmar för att se huruvida kvalitén är på avloppet. Ser det bra ut så är det okej, i andra fall så kanske man bör planera in en renovering av avloppet inom en snar framtid så inget större händer.

Se till att lägga undan pengar varje månad till en reparationsfond som kan vara bra att ha om något oförutsett händer. Det kan vara just att avloppet behöver åtgärdas eller att en värmepump som lagt av som behöver repareras. Har man inte sparat några pengar så kan det bli en stor utgift som ska betalas den månaden som något hänt, vilket inte är så trevligt.