by
on
under , ,
Permalink

Gör det själv?

När det kommer till renoveringar är den första frågan man bör ställa sig själv om man ska göra det själv eller anlita en hantverkare? Det är kanske inte så lätt att ge ett direkt svar på detta, så här följer några punkter man kan tänka på.

Det första man bör överväga är ens egen förmåga att faktiskt göra det måste göras i renoveringen. Har man tacklat liknande projekt tidigare har man säkert en ganska bra uppfattning om alla moment och hur komplexa de olika stegen är. Så länge man är ärlig med själv om vad man klarar av är då troligtvis allt man behöver veta för att göra ett beslut.

Saknar man erfarenheten gäller det först och främst att kolla upp vad alla momenten i renoveringen är. I detta kan man då se om det är något som uppenbarligen kräver expertkunskaper för att göra rätt. Tänk då även på om det är något som måste utföras enligt fackliga bestämmelser för att vara något som hemförsäkringen sedan ska täcka. Ett sådant projekt måste då även dokumenteras ordentligt för att bli godkänt.

Se sedan till så att det inte saknas något viktigt verktyg som krävs för jobbet. Om detta är fallet kan det vara bäst att införskaffa detta och inte förlita sig på något man tror kan användas som alternativ. Om det som krävs är väldigt dyrt kan man alltid leta i lokalområdet om något företag hyr ut en sådan maskin istället.

Slutligen bör man se till att hitta en omfattande och tydlig guide för renoveringen. Denna kan man sedan följa för säkerställa att man får ett korrekt och proffsigt utfört arbete. Ju mer obekant man är med typen av renovering man tacklar, desto viktigare blir det att man följer varje steg till punkt och pricka.