by
on
under ,
Permalink

Problem där hemma

plumber

Som husägare så gäller det att vara förberedd på att saker och ting kan hända, det behöver inte alltid vara så allvarligt utan det kan räcka att man själv som husägare kan åtgärda saker och ting. Andra gånger så går det inte att lösa själv utan man blir tvungen att ringar professionell hjälp för att det problem man har där hemma ska fixa sig.

Vissa saker kan man få bidrag via ROT-avdrag men inte allt, kolla upp med hantverkare hur det ser ut just för de jobb som de ska utföra. Att anlita hantverkare kan vara skönt då vet man oftast att jobbet blir väl utfört och oavsett hur händig man är som husägare så kanske man inte ens har tid att fixa när det blivit stopp i avloppet eller så kan det vara så pass avancerat att man inte själv klarar av det.

Det ser olika ut om det är ett hus eller en bostadsrätt när det kommer till rotavdrag, så därför är det viktigt att man kollar upp innan arbetet sätter igång vad som gäller just för det jobbet. Den som utför arbetet har oftast full koll på vad som kan ingå i ett rotavdrag och kan hjälpa dig på vägen, kolla annars upp med Skatteverket om vilka regler som gäller just för ditt problem som du behöver hjälp med där hemma.

Ett väldigt viktigt krav för att du ska kunna få rotavdrag är att företaget som utför arbetet åt dig ska ha F-skatt. Detta är en skatteform för preliminär skatt som betalas av den som bedriver en näringsverksamhet. F:et i F-skatt står just för företag.

Sedan 1 juli 2019  får det sammanlagda summan för både rot- och rutavdrag ligga på 50 000 kronor. Innan detta datum var maxbeloppet endast 50 000 för personer över 65 år. Men numera är summan densamma oavsett ålder.