by
on
under ,
Permalink

Renovera badrummet

Är det dags att renovera badrummet eller bygger ni nytt? Längtan efter ett lättstädat, snyggt och funktionellt badrum ter sig extra stark om man har haft ett gammalt och svårstädat badrum som inte känns speciellt inspirerande att se varje morgon. Eftersom badrummet vanligtvis är det första man ser på morgonen och man spenderar en stund där varje dag är det extra viktigt att det är både trivsamt och funktionellt. Med hjälp av ROT-avdraget kan badrumsrenoveringen bli betydligt billigare.

Vad ska man tänka på vid renovering?

Det första man ska tänka på är att avloppen och rören fungerar felfritt. Här kan det vara bäst att anlita en hantverkare även om man själv är händig. Det finns nya metoder som gör att arbetet kan gå snabbt och du får du dessutom funktionsgaranti. Sedan ska du välja golv- och väggmaterial samt badrumsporslin. Marmor, klinker eller sjösten är både snyggt, hållbart och praktiskt. Det finns mycket att välja på och du ska tänka på att det ska vara ett material som du trivs med eftersom du kommer att leva med det lång tid då badrumsrenoveringar inte är något man gör ofta. Bäst är att välja något tidlöst och tillägga modefärger och trender i handdukar och andra detaljer. Duschar och kranar av hög kvalitet finns i ett stort urval av från Tapwell bland annat. Detta är också en detalj som det lönar sig att välja av god kvalitet för att slippa byta droppande kranar med jämna mellanrum.

Välja badrumsporslin

Ett välstädat och hygieniskt badrum känns inbjudande och idag väljer många vägghängande toalett som gör att golvstädningen blir mycket enklare. Smuts och bakterier har en förmåga att fästa under just toalettstolen men med en vägghängande toalett försvinner det problemet. Dusch eller badkar är en smaksak, men har du plats behöver du inte välja utan kan installera både och. En dusch används oftast varje dag, men ett skönt bad i badkar fungerar som avkoppling och ett varmt avkopplande bad efter en lång arbetsvecka är en lisa för både kropp och själ.