by
on
under , ,
Permalink

Renovering av huset

Som du säkert redan vet så kräver renovering av huset en hel del arbete, för många så kan detta vara som terapi att få hålla på och renovera sitt hus. Medans för andra det blir något nödvändigt ont. Man har inte de kunskaperna som krävs och det hela känns besvärligt.

Som tur är så finns det duktiga hantverkare som inget annat gör än att renoverar och snickrar på hus dagligen. Fortfarande kan du få rot-avdrag för renovering men inte i samma uträckning som tidigare. Vid årsskiftet så gjorde regeringen ändringar vilket innebär att du får 30 procent mot tidigare 50. ROT-avdraget hjälper till fortfarande men inte lika mycket.

Passa på när du renoverar att uppgradera lås och säkerhetsdetaljerna i huset, dagens samhälle kan kräva att vi säkrar upp bättre är vad vi gjort tidigare. Det finns smarta lösningar som passar alla. Tänk också på att säkra fönster och altandörrar med det senaste inom lås så att du kan känna dig trygg både när du är hemma eller borta på semester.

Beroende på var du bor i landet så kanske ett larm ska installeras, dagens moderna larma kan styras via mobiltelefon. Du får en bra överblick med övervakningskameror och annat som gör att du kan ha koll på hemmet fast du kanske sitter utomlands eller på annan ort i Sverige. Att ha sitt hus larmat är en extra trygghet och som kan sänka din premie och självrisk om något skulle hända