by
on
under ,
Permalink

Skaffa spabad hemma – tips på vägen

Alla gillar vi att slappna av emellanåt. Och alla som gärna gör detta i badkaret kan nog få en ännu bättre upplevelse i ett riktigt spabad. För den som funderat på detta tidigare kommer här några snabba tips för att hjälpa en att ta ett beslut.

Placering

Det finns spabad för både inomhus- och utomhusbruk. Att bestämma sig var man ska ställa badet är därför det första beslutet man bör ta. Ställer man det inomhus kommer det oftast vara istället för ett badkar, men då gäller det också att man har plats för det.

Ett utomhusbad bör helst ställas nära huset så man inte behöver springa tvärs över tomten för att ta sig in igen. Vilket kommer vara speciellt tacksamt när man använder det vintertid. Insyn är också något man bör tänka på. Om det är svårt att placera det med låg insyn kan man kanske vilja bygga upp ett litet plank eller liknande kring en eller ett par sidor av spabadet.

Prisklasser

Ett spabad kommer nog inte vara det billigaste man skaffar till hemmet direkt. De kan variera en hel del i pris, men många gånger får man också vad man betalar för. Priserna går från under 10 000 kronor till värstingmodeller som kostar över 200 000.

Det är värt att kolla runt en hel del innan man tar ett beslut. Och att bestämma sig för en budget är varmt rekommenderat för att inte hamna i situationen att man spenderar mer än man först tänkt sig. Tänk dock på att det är inte bara själva spabadet som behövs utan av en del saker runtomkring.

Skötsel

Skötseln av ett spabad är en väldigt viktig del av ägandet. Vill man att det ska hålla så länge som möjligt och ge samma kvalitetsupplevelse varje gång gäller det att regelbundet se över vattenkvaliteten, mekaniken och allt annat. Följ med andra ord alltid anvisningarna och rekommendationerna från tillverkaren.