by
on
under , ,
Permalink

Vanliga misstag vid renovering

Renovering i en utsträckning eller annan är något vi alla får erfarenhet av förr eller senare. Och medan det finns många misstag man kan göra vid en renovering finns det en del som är betydligt vanligare än andra. Att veta vilka dessa gör det mycket lättare att undvika dem i framtiden.

Tidsoptimism

Att vara tidsoptimist kan få konsekvenser i många olika situationer. När det kommer till renoveringar kan detta leda till att man skyndar på och därför slarvar med både det ena och det andra när man inser att projektet kommer att ta längre tid. Tänk inte bara på hur många dagar det kommer att ta utan specifikt hur många timmar som är realistiskt att spendera med projektet varje dag.

Inte efterforska hantverkare

En hel del renoveringar kan kräva expertis man själv inte besitter. När hantverkare ska anlitas är det många som inte utforskar alla alternativ. I bästa fall kanske man bara betalar lite mer än man borde. Men i värsta fall kan man råka anlita någon som egentligen inte vet vad de håller på med. Tänk noga på alla aspekter av att anlita hantverkare. Informationscentrum för hållbart byggande har bra tips om just detta.

Överskatta den egna förmågan

Den som tror att de inte behöver hjälp från en hantverkare för: ”hur svårt kan det vara?” kan lätt kosta sig själv en hel massa pengar. Att vara helt ärlig med sig själv och veta gränsen av sin egen förmåga är något alla bör sträva efter.

Köpa in för lite material

Att vilja sänka materialkostnaden till ett minimum är något vi alla önskar vi kunde göra. Men i regel kommer spill, skarvar och en del mindre misstag betyda att man behöver lite mer än vad man först beräknat. Ett vanligt tips är att man bör lägga på 10 % extra vid en beställning för att vara säker.